top of page

Postřehy z Festivalu Architektury 2023

Právě skončila naše účast na Festivalu Architektury v rámci Stavebního veletrhu Brno 2023. Potvrdilo se nám, že naše sekce 3D tisk ve stavebnictví, byla jedním z "tahaků" veletrhu. Spolu s ostatními členy této části festivalu naši účast hodnotíme pozitivně. Každý další ročník nám dává nové příležitosti, jak představit tuto novou technologii odborné veřejnosti i běžným stavebníkům. A to je přesně to, o co nám jde.


"Ukázat výhody a přínosy, ale i možné limity 3D tisku betonu a hledat nové příležitosti pro jeho užití ve stavebnictví ..."




Opět se nám potvrdilo, že "viděná realita", možnost si přímo fyzicky sáhnout na produkty 3D tisku betonu (3DCP), je to pravé a ničím nenahraditelné. Když lidé vůbec neznají tuto výrobní technologii, tak ji ani na internetu nehledají. Případně, a to je také špatně, podléhají přehnaným představám o její až zázračných schopnostech a možnostech. Byli jsem zahrnutí mnoha zvídavými otázkami od odborné i laické veřejnosti a my na ně trpělivě odpovídali a vysvětlovali. A tak to podle nás mělo být a také tak bylo. Návštěvníci nám předložili několik zajímavých tipů, kde by bylo možno 3DCP využít. Super...Děkujeme všem návštěvníkům naší expozice Voxell.



"Součástí naší práce jako inovátorů 3DCP je provádět i jistou osvětovou činnost."

Zde je pár foto postřehů z průběhu festivalu.

Věci je potřeba vnímat přímo fyzicky ....



3D tištěné objekty z betonu zaujali i laickou veřejnost...



69 zobrazení0 komentářů
bottom of page